Заснеха куче на волана на Tesla в режим на автопилот

Заснеха куче на волана на Tesla в режим на автопилот
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    19.12.2021
  • Share:

Полицията в Остин (Тексас, САЩ) започна разследване след вирусен видеоклип, на който се вижда куче на волана на автомобил Tesla, който се движи през града в автоматичен пилотен режим.


Блейк Месик, американски блогър, известен с публикуването на шантави видеоклипове, е заснел сцената, докато задминавал този автомобил. В интервю за портала Electrek той не изрази загриженост за безопасността на животното, което се навежда през отворения прозорец на колата. Вместо това той се съсредоточи върху факта, че видеото привлече толкова много вниманието на интернавтите.


„Много от моите приятели създават видеоклипове, за да си изкарват прехраната, така че най-доброто ми предположение е, че един от тях е успял да го публикува за някакъв проект, върху който работи", каза той.


Въпросът е, че кадрите улавят доста опасно действие, като се има предвид, че автопилотът на Tesla не е система за автономно шофиране, а помощен инструмент, който изисква от водача да държи ръцете си на волана и да е готов да поеме управлението при непредвидени събития.


Тази функция се изключва автоматично след 30 секунди, ако никой не докосне волана. Видеото обаче свършва внезапно на 29 секунди. „Определено трябваше да има някой там. Сигурен съм, че имаше някой в колата, да, точно под седалката или нещо подобно", каза Месик.


Местната полиция започна разследване, за да идентифицира виновните. Случаят може да се разглежда като тежко нарушение на пътя и злоупотреба с животни.

Станете почитател на Класа