Руски «Орион» свали безпилотен хеликоптер

Руски «Орион» свали безпилотен хеликоптер
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.12.2021
  • Share:

Министерството на отбраната на Руската федерация организира въздушен бой между безпилотни летателни апарати на полигон в Крим. В мрежата бяха публикувани зрелищни кадри как руски БЛА «Орион» сваля безпилотен хеликоптер с управляема ракета от разстояние 4 км.

 

Руски "Орион" свали безпилотен хеликоптер: зрелищни кадри (и видео)

 

 

Видеото бе публикувано в YouTube канала на «Студио Александър Рогаткин», журналист от ВГТРК.

 

«За първи път военното ведомство заявява, че руските дронове имат бойни способности и могат да унищожават вражески дронове», се посочва в надписа под видеото.

 

Въз основа на показаното във видеото можем да кажем с голяма степен на увереност, че безпилотникът от хеликоптерен тип е унищожен не от ракета «въздух-въздух», а от противотанкова управляема ракета тип 9M133FM-3 «Корнет-EM» с фугасна термобарична бойна глава.

 

 

 

 

Видеото ясно показва как боеприпасите напускат транспортно-пусковия контейнер, окачен под крилото на «Орион». Освен това характеристиките на този боеприпас включват възможността за стрелба по въздушни цели, движещи се със скорост до 250 м/с (900 км/ч) с таван на полета от 9 км, което беше ясно демонстрирано на кадрите.

 

Припомняме, че това лято в Крим се появиха дроновете «Орион», тежащи 1 тон. Това беше отговор на турските дронове «Байрактар» TB2 на украинските военновъздушни сили, които започнаха да летят близо до Крим.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа