Иран провежда мащабни военни учения с балистични и крилати ракети

Иран провежда мащабни военни учения с балистични и крилати ракети
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.12.2021
  • Share:

Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция (IRGC) провежда мащабни учения в различни региони на южната част на страната, където тества ново оборудване и военни тактики, съобщава местната преса.


Маневрите започнаха в понеделник по бреговете на Персийския залив, Ормузкия проток и други райони и включват военноморски, въздушни и сухопътни сили с изстрелване на балистични и крилати ракети. Ученията приключват на 24 декември.


Във вторник, в рамките на ученията, въздушно-космическите сили използваха атакуващи дронове, които хвърляха бомби срещу предварително определени цели с „прецизна точност", според иранските военни.


Междувременно подразделенията на ВМС изстрелваха усъвършенствани противокорабни крилати ракети по корабите на симулиран враг. От своя страна сухопътните сили използваха различни версии на балистични ракети земя-земя и бряг-море, за да поразят вражеските цели.


Бригадният генерал на IRGC Абас Нилфорошан каза, че ученията са насочени към повишаване на бойните способности на войските на страната пред лицето на потенциална хибридна война.

Станете почитател на Класа