Haber7: Ако НАТО не се изтегли до бившите си граници, Русия няма да пощади никого

Haber7: Ако НАТО не се изтегли до бившите си граници, Русия няма да пощади никого
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.01.2022
  • Share:

Haber7: Турция ще предаде командването на съвместната оперативна група на НАТО за повишена готовност

на Франция в началото на 2022 г.

 

 

Съгласно изявлението на НАТО Франция, която ще поеме командването на силите на НАТО след Турция, ще изпълнява тази мисия за една година, пише Haber7. Читателите на статията са скептични относно новините в светлината на напрежението между алианса и Русия.

 

Haber7: Ако НАТО не се изтегли до бившите си граници, Русия няма да пощади никого

 

На 1 януари 2022 г. Турция ще предаде командването на Съвместната оперативна група за повишена готовност (VJTF) на Франция, военна сила в рамките на НАТО с повишено ниво на подготовка. А Франция на 1 януари 2023 г. ще предаде командването на Германия.

 

Според НАТО Франция, която ще поеме командването на силите на НАТО след Турция, ще изпълнява тази мисия за една година.

 

Основният елемент на VJTF през 2022 г. ще бъде френско-германската бригада от 3,5 хиляди войници. Освен това Испания, Португалия и Полша също ще предоставят военен персонал за оперативната група.

Кога и защо е създадена тази командна система?

 

VJTF е създадена през 2014 г. поради променената среда за сигурност в отговор на дестабилизиращите действия на Русия срещу Украйна и вълненията в Близкия изток.

 

VJTF, част от 40 000 сили за реагиране на НАТО под Съвместното командване на НАТО в Холандия, е в постоянна готовност за разгръщане за периода от няколко дни, за да защити алианса.

 

Всяка година различна държава поема командването

 

Оперативната група се командва от друг съюзник всяка година.

 

На 1 януари 2023 г. Франция ще предаде командването на Германия.

 

Коментари на читателите:

 

Дай боже да се оттеглим напълно от НАТО. Скоро всички ще разберат за какво говоря. Какво прави Турция сред тази шайка лицемери?


Най-големият враг са НАТО и САЩ…


Нека не ни скарват с Русия. Иначе ще страдаме много от нея. Оставете Франция да се справи с Русия. Руснаците няма да пощадят никого. Зарът е хвърлен. 200 000 руски войници ще се върнат в казармите си само ако НАТО се оттегли към бившите си граници или ако бъде сключено споразумение със Съединените щати. В противен случай никой няма да бъде пощаден. Готов е военен план не само срещу Украйна, но и срещу цяла Европа, срещу Съединените щати. Ако Русия нападне Украйна, тя няма да се спре пред нищо. Планът е готов.

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа