Милионер подкара Bugatti с 414 км/ч по немска магистрала

Милионер подкара Bugatti с 414 км/ч по немска магистрала
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    29.01.2022
  • Share:

Чешкият милионер Радим Пасер наскоро се похвали, че кара Bugatti Chiron с екстремни скорости, достигащи до 414 километра в час, по немската магистрала, свързваща Берлин и Хановер, която в по-голямата си част няма ограничение на скоростта.


Пасър сподели видеото от шофирането в канала си в YouTube, като разказа, че е записано през юли 2021 г., докато тества максималната скорост на колата си.


Магнатът увери, че е извършил теста на десеткилометрова права, която има три ленти и видимост в целия участък. „Безопасността беше приоритет, така че обстоятелствата трябваше да са безопасни за шофиране", пише той в публикацията си.


Неговото действие обаче не беше добре прието от германските власти. Министерството на транспорта на страната заяви, че „отхвърля всяко поведение в пътното движение, което води или може да застраши участниците в движението". Министерството също посочи, че „всички участници в движението трябва да спазват правилата за движение", като заяви, че първата клауза от германския закон за движението постановява: „всеки, който участва в движението, трябва да се държи по такъв начин, че никой друг човек да не бъде наранен , застрашен, възпрепятстван или поставен в неудобство, повече, отколкото е неизбежно при дадените обстоятелства."


Органът подчерта, че германското законодателство също изисква шофьорите „да карат само с такава скорост, че превозното средство да е постоянно под пълен контрол".

Станете почитател на Класа