Американски окръг ще таксува затворниците си по $5 за всеки ден престой

Американски окръг ще таксува затворниците си по $5 за всеки ден престой
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.02.2022
  • Share:

Окръг Волусия в американския щат Флорида ще започне да таксува на затворниците 5 долара на ден за услугите стая, храна и пране.


Мярката, която ще влезе в сила следващата есен, има за цел да компенсира разходите на окръга за държането на хората зад решетките, докато чакат съдебен процес или излежават присъди.


"Ние ги храним всеки ден. Грижим се за тях всеки ден", оправдава се Марк Флауърс, директор на отдела за корекции във Volusia, цитиран от местни медии, като твърди, че споменатата инициатива е защитена от закона на Флорида.


Освен това окръжният съвет избра да начисли 30 долара "резервна такса" за първоначалната обработка и допускане в затвора, добавени към 5-те долара за всеки ден на престой. Тази такса ще трябва да бъде платена отново, ако затворникът влезе отново в затвора след изтърпяване на предишната присъда.


Законът на Флорида, който позволява на окръзите да таксуват затворниците за времето им в затвора, изисква "да бъде взето предвид финансовото състояние на затворника, така че неговите или нейните доходи и активи да плащат целия или частичен справедлив дял от дневните им разходи за издръжка" . Сред затворниците има бедни хора, които няма да могат да се посрещнат паричното налагане, както и затворници, които имат източници на доходи като плащания за инвалидност, които властите не могат да докоснат, тъй като са освободени от федералния и щатския закон.


Флауърс изчислява, че действителният процент на събираемост може да бъде около 35%, въз основа на опита от други окръзи.

Станете почитател на Класа