САЩ и Великобритания с наслада гледат потоците кръв в сърцето на Европа

САЩ и Великобритания с наслада гледат потоците кръв в сърцето на Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.03.2022
  • Share:

Ненавистта, която Западът изпитва към Русия, ще има най-сериозни последици за мира и сигурността на Европа, пише сръбското издание ЦГС. Съединените щати и Великобритания се надяваха да изморят Русия чрез Украйна. Понастоящем обаче в НАТО царува голям страх – те все още не знаят плановете на Русия, счита авторът на статията. Той нарича кризата в Украйна продукт на агресивната стратегия на НАТО.

 

ЦГС (Сърбия): САЩ и Великобритания с наслада гледат потоците кръв в сърцето на Европа

 

Съединените щати и Великобритания са основните покровители, инициатори и създатели на украинската криза, започвайки от 2007 г., преврата на Майдана през 2014 г. и стигайки до събитията от 2022 г. В същото време тези държави поставят НАТО и ЕС в тяхна услуга, за да изпълняват ревностно и безусловно своите стратегически указания за групирането на силите в Източна Европа. Те постепенно ги струпват на изток, подтиквайки украинските власти към „военно решение на проблема“ и окупацията на Донецка и Луганска области. Малко по малко те убеждават другите членове на НАТО да участват в субсидирането, финансовата помощ и обучението на въоръжените сили на Украйна, отбелязва изданието.

 

Съединените щати инвестираха милиарди долари във въоръжението на Украйна и притиснаха Европейския съюз да отпусне половин милиард евро за въоръжение.

 

Така Съединените щати положиха основата за началото на военните действия.

 

Много европейски държави бяха изнудвани: бяха принудени да дарят различни видове оръжия, боеприпаси и дори бойни самолети. Така САЩ потвърдиха своята заинтересованост това конфликтът в Украйна да се проточи възможно най-дълго.

 

Стратегията на САЩ и Великобритания, насочена към разпалване на конфликти в Европа, за съжаление се оказа успешна.

 

През последните 20 години съвременните „военни пиромани“ успяха да сменят властта в Украйна, да изградят мощен нацизъм и да посеят русофобия сред хората.

 

Нацификацията и разпространението на русофобията бяха извършени на стратегическо ниво от държавното ръководство на Украйна, разчитайки на сили от Западна Украйна, която е огнище на нацистки ценности. Програмата се изпълняваше като се започне от детските градини, училищата, университетите и се стигне до всички нива на управление на местно и регионално ниво.

 

Гражданите на Украйна, които се считаха за руснаци и осъзнаваха своя национален произход, бяха подложени на преследване, натиск, терор от нацистките банди.

 

Властите им помогнаха и създадоха своите паравоенни части под егидата на държавата. Терорът на въоръжените сили на Украйна и нацистките формирования в Донбас през 2014 г. стана непоносим.

 

За съжаление Европа, НАТО и особено САЩ и Обединеното кралство, както и техните медии, не видяха този терор и страданията на мирното население.

 

Сега лицемерният ЕС пролива сълзи за страданията на мирното население във въоръжения конфликт в Украйна, а не си спомня за над 14 000-те жертви в Донбас.

 

Всичко това говори за фалшивите морални дилеми и ценности на Запада, за неговата алчност и истерична русофобия. Властите на много европейски държави, очевидно, никога няма да бъдат излекувани от това заболяване.

 

Те са под тоталния контрол на американската администрация.

 

Европейският съюз показа пълна неподготвеност и незрялост при справянето с належащите проблеми или по-скоро не успя да възрази на САЩ и Великобритания, подкопаващи сигурността на ЕС. Медийната кампания, изпращането на доброволци, масивните санкции, които ЕС налага дори в свой ущърб, забраната за полети, пари и оръжия за Украйна — всичко това е проява на ирационална омраза към Русия, така Европа навлиза в състояние на война с непредвидими последици.

 

Това е целта на САЩ и Обединеното кралство.

 

Те спокойно гледат потоците кръв в сърцето на Европа.

 

Но омразата, която Западът изпитва към Русия и руския народ, ще има най-сериозни последици за мира и сигурността на Европа. Няма съмнение, че би било идеално за САЩ, ако ЕС и Руската федерация се изтощат взаимно в Украйна.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа