Зеленски изрази благодарност на нацисткия полк «Азов»

Зеленски изрази благодарност на нацисткия полк «Азов»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.05.2022
  • Share:

Главатарят на Киевския режим Владимир Зеленски заяви пред гръцката телевизия ERT, че е благодарен на нацисткия полк «Азов» (срещу чиито бойци са образувани наказателни дела в Руската Федерация — бел.ред.) и други «доброволци», каквито и да са те, както и, че в същото време вярва,. че в Украйна «почти няма» призиви за радикализъм.

 

Историята на бандеровците, „Азов“, "Айдар" и неонацистите в Украйна:  Убийства,зверства, изнасилвания

 

Двама бойци с гръцки произход от украинския нацистки полк Азов се появиха на 7 април пред гръцкия парламент заедно със Зеленски, предизвиквайки политически скандал. Цялото ръководство на Гърция дойде на речта на Зеленски.

 

Нацистите в Украйна вече не са „руска пропаганда” – Барикада


Всички партии осъдиха представянето на нацистите пред гръцкия парламент, бившият премиер на Гърция, лидерът на опозиционната партия СИРИЗА Алексис Ципрас го нарече «исторически срам».

Впоследствие гръцкото правителство заяви, че смята за „неправилно“ обръщението на нацистите от Азов пред парламента на Гърция.

 

Проблемът с нацистите в Украйна е реален, дори и твърдението на Путин за  „денацификация“ да не е – Барикада

 

Кореспондентът на ERT попита Зеленски за отношението му към батальона „Азов“. Той отговори, че през 2014 г. „доброволци от различни части на държавата се обединиха, за да защитят Украйна“.
Той призна, че вижда разликата между украинските войски и националните батальони.

 

Един герой с тъмно минало | Новини и анализи от Европа | DW | 26.02.2014

 

„Има и батальон „Азов“, който не се състои от доброволци, а е част от националната гвардия на нашата държава. Днес тя е част от въоръжените сили и всички те са официалната армия на нашата държава. Някои от доброволците в началото на войната влязоха в политиката и останаха там. Тези, които решиха да продължат да служат във въоръжените сили на Украйна, станаха военни и са част от въоръжените сили на Украйна. Това са две различни неща“, каза Зеленски.

 

В ЩАТИТЕ ОТНОВО ВИДЯХ НАЦИСТИТЕ: „УКРАЙНА – ПОЛИГОН ЗА КРАЙНО ДЕСНИ” |  Вестник "Комунистическа правда"

 

Според думите му Мариупол е „защитаван“ от професионални войници, а не само от батальон „Азов“.

По думите му той и екипът му следят много внимателно всички събития.

 

„И ако има предизвикателства или призиви за радикализъм, вярвам, че в нашата държава те са много по-малко в сравнение с други страни по света.

 

ЦРУ обучава украински нацисти да "убиват руснаци"


Мисля, че нямаме почти никакви. Въпреки факта, че имаме война и можем да разберем подобно нещо, че би могло да има място у нас.. Ако се случат такива радикални изявления, повярвайте ми, ние ги следим, приемаме ги много сериозно, спираме ги и незабавно предприемаме такива стъпки“, каза Зеленски.

 

Интервюто пред гръцката медия Зеленски дава и на английски и на украински, преминавайки от единия език към друг.

Станете почитател на Класа