Русия обяви, че е поразила с ракети военно летище край Одеса

Русия обяви, че е поразила с ракети военно летище край Одеса
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.05.2022
  • Share:

Унищожени са складирани там дронове "Байрактар", а също ракети и боеприпаси, доставени от САЩ и европейски държави, обяви руското министерство на отбраната

 

 

Русия е поразила с ракети военно летище край Одеса и е унищожила складирани там дронове "Байрактар", а също ракети и боеприпаси, доставени от САЩ и европейски държави. Това обяви руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

В съобщението пише, че при атаката са били използвани ракети с прецизно насочване "Оникс".

Губернаторът на украинската Одеска област Максим Марченко каза, че при ракетен удар по града снощи има убити и ранени, припомня Ройтерс.

Мощни експлозии отекнаха тази вечер на различна места в Украйна - в градовете Лвов и Днепър, а също в Киевска и Кировградска област, съобщи УНИАН.

Кметът на Лвов Андрий Садови потвърди, че в западния украински град е имало взривове, и призова местните жители да останат в укритията. След това той съобщи за прекъсвания на електроснабдяването по места.

"По предварителна информация са нанесени ракетни удари по Лвовска област", каза ръководителят на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки. Той също призова хората да останат в укритията.

Местни жители съобщиха за пет експлозии.

В град Днепър, на изток, са отекнали най-малко три взрива, казаха очевидци.

В социалните мрежи има съобщения за експлозии на десния бряг на река Днепър в Киевска област.

В Кировградска област, Централна Украйна, е паднала руска ракета, заяви представител на местните власти.

В социалните мрежи се съобщава за прелетяла ракета над западната Тернополска област.

Две ракети са били свалени над град Виница, на 200 километра югозападно от Киев, каза съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Антон Херашченко.

Редица влакове в Украйна ще се движат със закъснение заради руски обстрел по гари, съобщи националната железопътна компания.

 

 

Станете почитател на Класа