Руско-украинският конфликт показа истинското лице на САЩ

Руско-украинският конфликт показа истинското лице на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.05.2022
  • Share:

Украинската криза е важен момент от изместването на баланса на силите от Запад на Изток, пише Global Times. Това бележи началото на края на несправедливата организация на света, в който господстват САЩ. Русия е основната движеща сила на този процес.

 

Превод от Global Times, Китай: 

 

Руско-украинският конфликт показа истинското лице на САЩ

 

 

Нито Русия, нито огромното мнозинство от незападните страни, включително Китай, „не биха приели свят, основан на правила, в който същите тези правила са създадени от Запада и натрапени на нашите страни без тяхното съгласие“, заяви пред Global Times Олег Иванов, заместник-ректор по научни изследвания в Московската дипломатическа академия.

 

Той подчерта, че тези страни се стремят да създадат равни и справедливи правила, основани на международното право и по-специално на Устава на ООН.

 

От самото начало на руско-украинския конфликт САЩ се опитват да принудят съюзниците си и други страни да наложат санкции срещу Русия.

 

Те умишлено потъпкват световната система, в центъра на която е ООН и редът, основан на международното право, провокирайки ескалация на конфликти в името на собствената им изгода.

 

«Този конфликт показа истинското лице на САЩ и Запада. Западът не се счита за длъжен да спазва международните споразумения», каза Иванов.

 

Като пример той посочи необузданите действия на западните държави, които замразяват банкови сметки в руска валута, конфискуват имуществото на руски граждани в чужбина и налагат незаконни санкции срещу тях.

 

Ако западните държави прилагат санкции срещу Русия, то незападните държави не ги одобряват и не участват в режима на санкции.

 

Повече от 140 от 190-те държави-членки на ООН отказаха да последват примера на Запада и не наложиха антируски санкции. Те съставляват по-голямата част от населението на света.

 

Говорейки за санкции срещу Русия, справедливо е да се каже, че САЩ и техните съюзници са се изолирали и са се превърнали в маргинална група в международната общност.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа