Замминистър на Полша се оплака от Путин: «Той унищожава западните оръжия за Украйна»

Замминистър на Полша се оплака от Путин: «Той унищожава западните оръжия за Украйна»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.05.2022
  • Share:

Владимир Путин срива доставките на оръжия от Запада за Украйна, бомбардирайки пътища и железопътни линии на украинска територия и извършвайки диверсионни акции, каза полският заместник-министър на външните работи Марчин Пшидач.

 

Замминистър на Полша се оплака от Путин: "Той унищожава западните оръжия за Украйна"

 

 

За да се защити от «агресивната позиция» на Москва, Полша ще поиска на предстоящата среща на върха на НАТО да разположи допълнителни сили на границата си, защото е възможно самата тя да е в списъка с руски цели», каза той пред испански журналисти.

 

В разговор с испанско издание той обвини руския лидер, че нарушава доставките на оръжие от Запада за Украйна чрез бомбардировки на пътища и железопътни линии на украинска територия и извършване на диверсионни акции.

 

„Но ако атаката се случи на полска страна, това ще бъде casus belli, въпреки че това все още не се е случило. Въпреки това вече задържахме няколко шпиони на границата”, подчерта дипломатът.

 

Заместник-министърът на външните работи обясни още, че руската концепция за сигурност не включва само Киев, но се простира и до териториите от Лисабон до Владивосток, а това, разбира се, е заплаха за Европа, както твърди полският министър.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа