Германски експерти анализираха успехите на руската армия в Донбас

Германски експерти анализираха успехите на руската армия в Донбас
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.05.2022
  • Share:

Политологът, професор в Университета на Бундесвера в Мюнхен Карло Мазала отбеляза успехите на Москва по време на военните действия в Донбас като част от специалната операция на Руската федерация в Украйна. Той изрази това мнение в интервю, публикувано в неделя от агенция ДПА.

Военните успехи на руската армия в Донбас според политолога се дължат на факта, че Руската федерация успешно промени стратегията си, съсредоточавайки войски в определени райони, а също и на факта, че украинските сили нямат тежки въоръжения. "Всичко върви добре за него (руския президент Владимир Путин)", каза Мазала.

 

Германски експерти анализираха успехите на руската армия в Донбас

От своя страна германският генерал в оставка Роланд Катер в интервю за телевизионния канал Die Welt подчерта, че руските войски в Донбас са се променили „по отношение на качеството“. „Трябва да очакваме нови руски успехи в Донбас“, смята той.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас с молба за помощ. Той отбеляза, че плановете на Москва не включват окупация на украински територии, целта е демилитаризация и денацификация на страната. След това САЩ, ЕС, Великобритания, както и редица други държави наложиха санкции срещу руски физически и юридически лица.

Станете почитател на Класа