SVR: Полша започна превземането на Украйна, след като Зеленски й възложи това

SVR: Полша започна превземането на Украйна, след като Зеленски й възложи това
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.06.2022
  • Share:

Украинските власти решиха да разположат своя резервен център за обработка на данни на Държавната данъчна служба на територията на Полша. 

Службата за външно разузнаване на Русия смята, че това е пряка стъпка към прехвърляне на контрола върху държавните функции от Киев към Варшава и загубата на суверенитет от Украйна, пишат руски медии. 

Пресбюрото на руското разузнаване отбелязва, че след откриването на резервния център на данъчната си служба в Полша, Украйна де факто ще прехвърли част от суверенитета си на полските власти.

„Според информацията, получена от Службата за външно разузнаване, директорът й Сергей Наришкин каза, че мечтите на полските власти за връщането на "Източните кръстове" се въплъщават в конкретни действия. Варшава силно настоява режимът на В. Зеленски да й прехвърли де факто контрола върху най-важните държавни функции и институции“, се казва в изявление на SVR.

Руското разузнване добави, че украинското ръководство е решило да постави центъра в Полша, за да повиши ефективността на данъчната служба. Всъщност обаче тайните служби на западните държави вече ще имат достъп до секретна информация за данъците на гражданите на Украйна.

По-специално IT компанията Siltec, която е тясно свързана с полските специални служби, ще инсталира оборудването на резервния данъчен център. За тази консултация ще помогнат представители на американските дигитални гиганти Dell, IBM и Cisco.

„С други думи, Киев умишлено отваря на полско-американския тандем достъп до информация от национално значение, включително информация за данъкоплатците и в резултат на това реалното финансово състояние на Украйна“, уверява службата.

От ведомството отбелязаха, че в бизнеса подобна сделка може да се нарече поглъщане, но по отношение на държавите можем да говорим за анексирането на Украйна от Полша. „Киевската хунта вече се съгласи с анексирането на Украйна от Полша и доброволно й предава държавния суверенитет“, заключи Службата за външно разузнаване.

Трябва да се отбележи, че в края на април ръководителят на Руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин предупреди за плановете на Полша да завземе своите „исторически владения“ в Западна Украйна. По думите му операцията ще се проведе по споразумение със САЩ без мандат на НАТО, но с участието на "желаещи страни". Всичко това ще става под лозунга „защита от руската агресия“.

По-рано секретарят на руския съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че Полша и Западът вървят към сближаване с Украйна по егоистични причини. Според него Полша вече е започнала превземането на Западна Украйна. Той припомни неотдавнашното посещение в Киев на полския президент Анджей Дуда, по време на което той обяви, че полско-украинската граница скоро ще престане да съществува.

От своя страна военният експерт от Института на страните от ОНД Владимир Евсеев смята, че след атаката на полигона Яворов в района на Лвов полските власти са разбрали, че техните наемници може да ги сполети подобна съдба навсякъде в Украйна. Той отбеляза, че ако Варшава иска да анексира западната част на Украйна, тогава първо трябва да се договори за това с Русия.

 

Станете почитател на Класа