Лукашенко: Западът отглежда чудовище в Украйна

Лукашенко: Западът отглежда чудовище в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2022
  • Share:

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че новият нацизъм се проявява на Запад в пълен размах. И това се изразява в геополитическите апетити на съседните страни на Европейския съюз, които гледат към граничните беларуски и украински територии.

„Трябва да се изправим пред истината: новият нацизъм вече не просто вдига глава, той се изправи в пълния си ръст“, каза Лукашенко в Минск по време на тържествено заседание преди Деня на независимостта на Беларус.

Той отбеляза, че властите на тези държави «дори не се колебаят да говорят открито за възможна анексия».

Според него балтийските страни се държат като фанатици. Те са толкова нетърпеливи да навредят на икономиката на Беларус, че са готови да пожертват собствения си народ.

 

„Те отдавна разделиха своите жители на граждани и неграждани, лишавайки ги съответно от граждански права. Какво е това, ако не проява на расизъм и нацизъм? “- каза Лукашенко.

Той добави, че в миналото Западна Европа е отгледала чудовище, наречено фашистка Германия, а сега такова чудовище е „отгледано в Украйна“. Според него беларусите също се опитват да си направят образ на врага.

Станете почитател на Класа