Руски хакери разкриха данни на хиляди украински шпиони и разузнавачи

Руски хакери разкриха данни на хиляди украински шпиони и разузнавачи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.07.2022
  • Share:

РИА Новости съобщи, че хакерската група RaHDit е разкрила данните на хиляди служители на Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР).

Хакерската група RaHDit („Злите руски хакери“) публикува на сайта „Немезис“ данните на хиляда служители на Главното разузнавателно управление (ГУР) на военното ведомство на Украйна.
Както се отбелязва в придружаващия коментар към публикацията, недостатъци в защитата на мрежите на Централната дирекция на ГУР на остров Рибалски в Киев, както и методите за анализ на големи данни според характерни модели на потребителско поведение, са помогнали за формирането на база данни.

РИА Новости съобщава, че данните за служителите на украинската ГУР са се появили в мрежата на 6 юли.

„Сред разкритите са представители на резидентури на посолства в Русия, Индия, Австрия, Виетнам, Южна Африка, Италия, Турция и Иран.

В списъка има и информация за кураторите на военното разузнаване в Полша, Унгария, България и Словакия, инструктори по саботаж и диверсионно дело и представители на специални сили за разузнаване под прикритие и сигурност“, пише агенцията.

Информация за дейността на хакерската група в мрежата се появи през март. Както съобщи източник на агенцията от руските специални служби публикуваните данни „не предизвикват съмнения“.

Станете почитател на Класа