Руската армия: Унищожихме подземен команден пункт, складове със западни боеприпаси и стотици бойци

Руската армия: Унищожихме подземен команден пункт, складове със западни боеприпаси и стотици бойци
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2022
  • Share:

Продължават ударите на оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията по военни обекти на територията на Украйна

 

 

Руската армия и въоръжените сили на Донбаските републики продължават специалната военна операция в Украйна, съобщиха от Министерството на отбраната в Москва.

В резултат на удари с високоточни далекобойни ракети от въздуха във Виницка област е унищожен подземен команден пункт на ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С високоточни далекобойни оръжия с морско базиране е нанесен удар по голям склад за боеприпаси в Черкаска област. Унищожени са над 300 реактивни снаряда за американските системи залпов огън HIMARS, както и голямо количество поеприпаси за американските гаубици М777.

В резултат на активните настъпателни действия на руските сили напълно е изгубил боеспособност 2-ри механизиран батальон на 14-а механизирана бригада на ВСУ. Загубвайки над 340 убити и ранени, останалият личен състав е напуснал заеманите позиции.

За последното денонощие са поразени два пункта за управление на територията на Донецката народна република, три склада за боеприпаси в ДНР, Николаевска и Херсонска области, както и жива сила и военна техника на ВСУ в 123 района.

В ходе контрбатарейна борба са поразени две артилерийски батареи, в това число една от американски гаубици М777А2 в района на населения пункт Веселое в ДНР.

Поразени са два огневи взвода с реактивни системи за залпов огън в района на населения пункт Ласточкино, както и шест артилерийски взвода самоходни и буксирни гаубици в районите на населените пунктове Раздоловка, Орловка и Георгиевка в ДНР.

Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили един МиГ-29 на украинските ВВС в района на населения пункт Торецкое в ДНР.

Прехванати са 17 снаряда от американска реактивна система за залпов огън HIMARS в районите на градовете Херсон и Нова Каховка в Херсонска област и Мелитопол в Запорожка област.

Свалени са и три безпилотни летателни апарата в райони на ДНР и Харковска област.

От началото на специалната военна операция са унищожени: 264 самолета, 145 вертолета, 1711 дрона, 363 зенитни ракетни комплекса, 4278 танка и други бронирани бойни машини, 794 бойни машини на реактивни системи за залпов огън, 3284 оръдия и миномети, както и 4785 единици специална военна автомобилна техника.

 

Станете почитател на Класа