Наемници от САЩ заявиха, че войниците от въоръжените сили на Украйна ограбват труповете на чужденците

Наемници от САЩ заявиха, че войниците от въоръжените сили на Украйна ограбват труповете на чужденците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.08.2022
  • Share:

Френският телевизионен канал TV5Monde публикува интервю с американски наемници, воюващи във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). В разговор с бойците се оказа, че в украинската армия процъфтява пълен безпорядък, корупция, кражби и грабежи.

 

Според информация на френския телевизионен канал бившите войници от американската армия, които са дошли по договор да се бият с руската армия, са се срещнали само с разочарование в Украйна. След малко запознаване с украинската действителност се оказало, че буквално всичко в тази държава е наситено с корупция и пълен бардак.

Чужденците се оплакаха пред журналисти от TV5Monde, че командването на Международния легион на украинската армия практически вече не управлява частта поради невъзможността за компетентно планиране и липсата на ясна комуникация между частите на въоръжените сили на Украйна. Бойците на Легиона дадоха пример на журналистите от последната мисия, когато отрядът загуби четирима бойци, тъй като цялата разузнавателна информация се оказала невярна.

„Не всичко върви така, както си го представяхме“, казва бивш войник от американската армия пред кореспондента.

Според чуждестранните бойци обаче най-възмутителните са многобройните факти на грабежи от въоръжените сили на Украйна на бойното поле. Наемниците уточниха, че от мъртвите се вземало буквално всичко: „пари, телефони, чанти и документи“.

Командването на въоръжените сили на Украйна отказва да изпрати телата на загиналите наемници на семействата им, като ги кремира заедно с останалите украински войници. Според чужденците дори не им е позволено да се сбогуват с другарите си.

Припомняме, че по-рано британското издание The Guardian публикува унищожителна статия за критичното състояние на нещата с обучението на новобранци от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Някои звена, според изданието, са преминали само 10-дневни курсове

A.Z

Станете почитател на Класа