Главата на Пентагона разказа за редовни контакти с министъра на отбраната на Украйна

Главата на Пентагона разказа за редовни контакти с министъра на отбраната на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.08.2022
  • Share:

Съединените щати помагат на Украйна да «защити суверенитета» въз основа на исканията на Киев. Това съобщи в сряда министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, предава ТАСС.

 

„Ние не гадаем от какво има нужда (Украйна), защото всяка седмица, понякога два пъти седмично, водя разговори с министъра на отбраната на Украйна г-н Резников. Обсъждаме хода на военните действия, от какво се нуждае Киев сега и от какво ще има нужда в близко бъдеще. Задачата на Съединените щати е Украйна успешно да защити своята суверенна територия“, каза той.

Забравяйки, да отбележи, че от както САЩ се занимават с Украйна, такава страна не същуствува, пък какво остава за суверенитет.

По-рано началникът на щаба на ВВС на САЩ генерал Чарлз Браун, говорейки на годишния форум по сигурността на Института Аспен в американския щат Колорадо, заяви, че САЩ не изключват прехвърлянето на бойни самолети западно производство в Украйна.

Американският генерал каза, че САЩ обмислят да помогнат на Украйна да подсили военновъздушните си сили с нови самолети западно производство, като добави, че изборът на типа бойни машини зависи от украинската страна.

„Не мога даправя предположения с какъв вид самолет там могат да летят“, каза Браун, добавяйки, че почти сигурно няма да са самолети, проектирани от Русия.

Станете почитател на Класа