Американски анализатори се подиграха на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Американски анализатори се подиграха на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.08.2022
  • Share:

Американският институт за изучаване на войната (ISW) отрече съобщенията на западните медии за ново настъпление на ВСУ към Изюм и също така подчерта „странното“ мълчание около сензационното украинското настъпление срещу Херсон, което така и не се случи.

 

В последния доклад ISW отбеляза, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в доклад от 9 август изключва съобщенията за предполагаема офанзива на въоръжените сили на Украйна срещу Изюм, която активно се тиражираше в медиите.
Освен това, позовавайки се на руски източници, институтът отбелязва значителна концентрация на подразделения на руските въоръжени сили в този район, което още повече противоречи на изявленията на украинския Генерален щаб в докладите от последните дни.

Анализаторите на ISW нарекоха мълчанието на командването на въоръжените сили на Украйна особено „удивително“ на фона на помпозно обявеното настъпление на украинската армия срещу Херсон. Според данните на института по-рано от крайния срок за провеждане на мащабна офанзива на юг, която «трябва да реши изхода на войната», Киев отбеляза края на август. На деветия ден на август не бяха посочени дори и най-малките признаци на митичното нападение на въоръжените сили на Украйна срещу Херсон, се казва в доклада.

В същото време анализаторите на ISW отбелязват значителни успехи на съюзническата армия североизточно от Северск и в района на Артемовск (Бахмут). Това, според доклада на института, двойно резонира с доклади на украинския Генерален щаб.

Станете почитател на Класа