Извършителката на убийството на Дария Дугина е обявена в международно издирване

Извършителката на убийството на Дария Дугина е обявена в международно издирване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.08.2022
  • Share:

Извършителката на убийството на Дария Дугина е обявена в международно издирване с цел екстрадиране в Русия съобщиха от правоохраниелните органи. По последни данни, веднага след покушението е заминала в Естония.

 

Федералната служба за сигурност на Русия разкри убийството на журналистката Даря Дугина, съобщи Центърът за връзки с обществеността на ведомството.

 

ФСБ на Русия: Украинска гражданка е убила Даря Дугина

 

 

„Установено е, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби. Извършителят е украинската гражданка Вовк Наталия Павловна, родена през 1979 г.“, се казва в съобщението.

 

0сссдс

 

ФСБ уточни, че Вовк, заедно с 12-годишната си дъщеря, е пристигнала в Русия на 23 юли и е наела апартамент в дома, където е живяла Дугина, за да събира информация за нея.

За да наблюдава журналиста, извършителят на престъплението е използвала Mini Cooper. На влизане в Русия автомобилът е имал номер на ДНР — E982ХН DPR, в Москва — казахстански 172AJD02, а на излизане — украински номер AH7771IP.

В деня на убийството Вовк и дъщеря й били на литературно-музикалния фестивал „Традиция“, където Дугина беше почетен гост.

„След извършването на управляемия взрив на автомобил Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Дугин, на 21 август 2022 г. Вовк и дъщеря й заминали през Псковска област за Естония“, добавиха от службата за сигурност на Русия.

Материалите по разследването са предадени на Следствения комитет.

В света има и винаги е имало воини – воини на Светлината и воини на мрака, които са избрали да служат. Ние знаем много малко за тях, само определена каста от хора и определени кръгове, не е обичайно да се говори за тях, но те съществуват. Само воините на светлината защитават Живота, мира, истината, а воините на тъмнината служат на злото и имат черно души. Сега в света най-мощната битка между Доброто и Злото ... Дария и баща й са воини на Светлината, Доброто ... и убиецът на Дария служи на Сатана ... тя неизбежно ще бъде покосена от ужасно наказание отгоре
Ето я ... незабележимо момиче, което действаше като палач ...
Ударът е ужасно болен.. но трябва да знаем, че Доброто винаги побеждава злото.

0айййкло

Станете почитател на Класа