Назначените от Русия власти в Херсон съобщиха за сражение в града

Назначените от Русия власти в Херсон съобщиха за сражение в града
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.09.2022
  • Share:

Снощи на булевард "Ушаков" в центъра на Херсон била чута стрелба от автоматично оръжие. По-късно станало ясно, че руските сили за сигурност са неутрализирали група въоръжени лица, оказващи съпротива

 

 

Назначените от Русия окупационни власти в Херсонска област, Южна Украйна, съобщиха за сражение в центъра на град Херсон, предаде ТАСС.

"По информация на правоохранителните органи, няма жертви сред военнослужещите и мирните жители. Не са регистрирани значителни материални щети в града и за неговите жители", написа т. нар. военно-гражданска администрация на Херсонска област в своя канал в Телеграм. Тя увери, че "територията на град Херсон и областта е контролирана напълно от въоръжените сили и правоохранителните органи на Руската федерация".

Снощи на булевард "Ушаков" в центъра на Херсон била чута стрелба от автоматично оръжие. По-късно станало ясно, че руските сили за сигурност са неутрализирали група въоръжени лица, оказващи съпротива, предава БТА.

В града отекнали и няколко експлозии. Предполага се, че се е задействала руската система за противоракетна отбрана, посочва ТАСС.

УНИАН също съобщи за улични боеве и чута стрелба в Херсон. Според украинската агенция, която цитира местни източници, е възможно да става въпрос за сблъсъци между групи руски военни.

Тези информации не са потвърдени по независим път.

От вечерта на 28 август въоръжените сили на Украйна подлагат на обстрел няколко населени пункта в Херсонска област, отбелязва ТАСС. Разрушени бяха училища и социална инфраструктура, а жилищни сгради са понесли щети.

Четирима души бяха убити, а 12 - ранени, при обстрел в центъра на Херсон в петък.

Русия окупира в началото на инвазията си в Украйна южната област, която граничи с анексирания от нея през 2014 г. Кримски полуостров.

 

 

Станете почитател на Класа