В Европа продължават протестите срещу антируските санкции и бедността

В Европа продължават протестите срещу антируските санкции и бедността
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.10.2022
  • Share:

Скоро във всяка европейска страна….

 

Около 10 000 души излязоха на протест в Германия с искане за премахване на антируските санкции. Това съобщи сръбската телерадио компания BN.

Хиляди германци се събраха пред сградата на правителството в Берлин, за да протестират срещу политиката на германските власти и да поискат премахване на антируските санкции, за да получат достъп до евтина енергия.

 

Събитието беше организирано от партия «Алтернатива за Германия». Митингът се провежда под мотото „Страната ни е над всичко“. Някои граждани стоят на площада с немски и руски знамена.

Демонстрантите държат плакати с надписи «Искам руски газ и нефт», «Тези, които мълчат днес, утре ще мръзнат» и призовават за оставка на правителството. Има транспаранти с надписи на руски — «Мир и дружба с Русия».

Протести срещу бедността се проведоха в центъра на Прага. Все по-високите цени на храните и горивата принудиха много жители да излязат на улицата и да поискат повече помощ от правителството.

Протест, наречен «Срещу бедността», който се проведе в центъра на град Прага, събра няколко хиляди души.

Митингът се проведе с искане за увеличение на минималната работна заплата. Което в момента е 661 евро (38 646 рубли) на месец.

Няколко големи събития са били проведени в Прага досега. Демонстрантите настояха правителството да направи повече в борбата срещу скока на цените. Мнозина обвиняват ЕС за конфликта в Украйна и призовават за премахване на санкциите, наложени на Русия.

Все по-ясно се виждат очертанията на тънещият европейски кораб…ЕС беше просто един проект на САЩ…нищо повече…

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа