Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе съвещание с членовете на Съвета за сигурност на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе съвещание с членовете на Съвета за сигурност на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.10.2022
  • Share:

Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе съвещание с членовете на Съвета за сигурност в понеделник, 10 октомври, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти на 9 октомври, неделя.


Очаква се да прозвучат важни заявления в светлината на последните събития с терористичния атентат по Кримския мост. По последни данни, вследствие на взривовете жертвите са се увеличи до 5 души, още 7 души са хоспитализирани. Въпреки злорадстването в западни и украински ресурси, възстановяването на мостта е в ход и движението се извършва в щатен режим при засилени мерки за сигурност.

 

Миналата седмица, на 29 септември, Владимир Путин обсъди въпросите за частичната мобилизация по време на среща със Съвета за сигурност. Държавният глава на Русия посочи тогава, че са дадени всички указания и са формулирани критерии.

На 21 септември в Русия бе обявена частична мобилизация. Общо се очаква призивът да обхване около 300 000 души.

Към 5 октомври повече от 200 хиляди души, повикани като част от частичната мобилизация, вече са пристигнали във войските. Те преминават подготовка и бойно съгласуване на 80 полигона и шест учебни центъра.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа