Русия е готова да допринесе за решаването на глобалните продоволствени проблеми

Русия е готова да допринесе за решаването на глобалните продоволствени проблеми
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.10.2022
  • Share:

„Русия е готова да участва в решаването на световните продоволствени проблеми и в частност да помогне на най-бедните страни", каза президентът Владимир Путин в неделя във видео обръщение по случай Деня на работниците в селското стопанство и преработващата промишленост.
„Ние напълно отговаряме на вътрешното търсене на основни продукти и осигуряваме надеждна продоволствена сигурност. Нещо повече, ние изграждаме нашия експортен потенциал и – бих искал да подчертая това – сме готови да дадем своя принос за преодоляване на глобалните продоволствени предизвикателства и да предоставим необходимата помощ на най-бедните, развиващите се нации", каза държавният глава.
„Всичко това е пряк резултат от усилията на работниците от селското стопанство и преработвателната промишленост, тяхната трудна, но много важна и отговорна работа", отбеляза Путин.
„Работата под безпрецедентен санкционен натиск поставя нови предизвикателства пред селскостопанския сектор. Ще ги решаваме съвместно, с подкрепата на държавата, като използваме наложените ограничения за собственото си развитие", каза президентът.
„Трябва да надградим технологичния суверенитет в селското стопанство. Трябва да повишим нашия потенциал в селекцията, генетиката и семепроизводството, да насърчим прехода към модерно местно оборудване и технологии и да създадем условия за по-нататъшен приток на инвестиции", каза руският лидер .
Националното правителство одобри през септември актуализираната секторна стратегия, която включва тези задачи.

Станете почитател на Класа