Медведев: Русия трябва да отговори на терористичната атака срещу Кримския мост с убийство на терористи

Медведев: Русия трябва да отговори на терористичната атака срещу Кримския мост с убийство на терористи
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.10.2022
  • Share:

Русия трябва да отговори на терористичната атака на Украйна срещу Кримския мост, като директно убие терористите, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев пред репортера Надана Фридрихсон.
В писмено интервю, публикувано в канала на Фридрихсон в Telegram, Медведев каза: „Русия може да отговори на това престъпление само чрез директно убиване на терористи, както е обичаят навсякъде по света. Това очакват руските граждани".
Медведев приписа престъплението на „провалената държава Украйна". "Това беше терористичен акт и саботаж, извършен от престъпния киевски режим. Никога не е имало съмнение в това. Всички доклади бяха представени и изводите бяха направени", подчерта той.
Камион се взриви на Кримския мост в събота сутринта, причинявайки запалване на няколко резервоара за гориво на влак. При взрива загинаха трима души, а два участъка от платното на моста към полуострова се срутиха. Засега е възстановено железопътното и автомобилното движение през Кримския мост.
На среща с руския президент Владимир Путин в неделя вечерта ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че зад терористичната атака стоят украинските специални служби, като съучастници са руски граждани и чужденци. Бастрикин каза, че е започнало наказателно разследване и заподозрените вече са идентифицирани с оперативната подкрепа на служители на ФСБ. Путин заяви, че атаката, извършена от режима в Киев, несъмнено е била насочена към унищожаване на жизненоважна гражданска инфраструктура на Русия.

Станете почитател на Класа