„Сегашната администрация на САЩ не се нуждае от преговори за киберсигурност“

„Сегашната администрация на САЩ не се нуждае от преговори за киберсигурност“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.10.2022
  • Share:

Настоящата администрация на САЩ не се нуждае от разговори по въпросите на киберсигурността, каза специалният пратеник на руския президент за международно сътрудничество в областта на киберсигурността Андрей Крутских в интервю за списанието International Affairs.
„Вашингтон в момента не се нуждае от преговори [по въпроси на киберсигурността]. САЩ се стремят да разрешават глобалните политически проблеми, по собствените им думи, „на бойното поле". Основният преговарящ по цифрови въпроси, наскоро назначен от Конгреса, направи публично изявление онзи ден, че политиката на САЩ е насочена към сдържане на Русия в киберсферата. Това е безнадежден случай", посочи той.
„Вашингтон почти напълно спря диалозите за киберсигурността, докато обвиненията и заплахите към нас продължават да идват отвъд океана, сякаш там има рог на изобилието", подчерта Крутских. „Нашите отговорни преговарящи са лишени от възможността да изпълняват дипломатическите си задължения в ООН, правят се опити да им бъде отказан достъп до централата на организацията, което подкопава международния преговорен процес по международната информационна сигурност като цяло", добави той.
В същото време дипломатът беше убеден, че „руските дипломати и политическото ръководство на нашата страна ще имат достатъчно сдържаност, воля и решителност, за да предпазят света от катастрофа, без да жертват ни най-малко националните интереси на Русия".

Станете почитател на Класа