Британското разузнаване: Русия раздава на мобилизираните картечници от 50-те години

Британското разузнаване: Русия раздава на мобилизираните картечници от 50-те години
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.11.2022
  • Share:

Отбелязва се, че АКМ стреля със 7,62 мм патрони, докато редовните бойни части на Русия са въоръжени предимно с автомати АК-74М или АК-12 с патрони 5,45 мм. Това може да доведе до нови проблеми с осигуряването на руската армия

 

 

От средата на октомври Русия е прехвърлила в Украйна няколко хиляди новомобилизирани резервисти. Те са хвърлени на предната линия на фронта, независимо че много от тях са зле оборудвани и въоръжени със счупени картечници от 50-те години на миналия век.

Това съобщи британското министерство на отбраната в ежедневния си аналитичен доклад.

Отбелязва се, че някои наскоро мобилизирани военнослужещи пристигат в Украйна дори без оръжия. "Изображенията с отворен код показват, че пушките, издавани на мобилизираните резервисти, обикновено са автомати AKM - оръжия, които са въведени за първи път през 1959 г. Много от тях вероятно са практически неизползваеми поради лошо съхранение“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че АКМ стреля със 7,62 мм патрони, докато редовните бойни части на Русия са въоръжени предимно с автомати АК-74М или АК-12 с патрони 5,45 мм. Това може да доведе до нови проблеми с осигуряването на руската армия.

В доклада се отбелязва още, че за руската логистика ще е изключително сложно да интегрира мобилизираните резервисти с военнослужещите по договор и ветераните от военните действия в Украйна от 2014 г. Това означава, че ще трябва да се доставят не един, а два вида стрелково оръжие за фронта. 

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа