САЩ започват проверки в Украйна, ето какво ще следят

САЩ започват проверки в Украйна, ето какво ще следят
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.11.2022
  • Share:

Досега Вашингтон е предоставил на Украйна оръжия за около 18 милиарда долара от началото на руската инвазия

 

Американската армия извършва проверки на място в Украйна, за да следи дали украинските сили се грижат както трябва за оръжията, които получават от САЩ, съобщават Асошиейтед прес, Ройтерс и БТА, като се позоваха на висш американски служител в областта на отбраната.

 

Служителят, пожелал анонимност, не каза къде са извършвани проверките или колко близо до зоните на бойните действия стигат американските военни, които правят инспекциите.

По думите му те не могат да правят проверки „близо до фронтовите линии“, а ходят на места, където условията със сигурността позволяват.

Той заяви, че досега са извършени няколко проверки. Те се осъществяват от американския военен аташе и службата на САЩ за сътрудничество в отбраната към американското посолство в Киев.

 

САЩ започват проверки в Украйна, ето какво ще следят

 

Според него засега украинските власти са прозрачни за разпределението на оръжията и подкрепят проверките. Служителят призна, че невинаги е лесно да бъдат проследени оръжия в район на действащ конфликт.

Проверките са част от усилията на Вашингтон да не позволи предоставяните оръжия да попаднат в погрешни ръце.

Досега САЩ са предоставили на Украйна оръжия за около 18 милиарда долара от началото на руската инвазия през февруари, отбелязва Ройтерс.

 

Станете почитател на Класа