Джон Мейджър и Тони Блеър разкритикуваха драматизацията The Crown

Джон Мейджър и Тони Блеър разкритикуваха драматизацията The Crown
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.11.2022
  • Share:

Джон Мейджър и Тони Блеър разкритикуваха изобразяването им в The Crown преди предстоящата пета серия. Очаква се шоуто да изобрази Чарлз, изигран от Доминик Уест, прекъсващ ваканцията с Даяна, принцесата на Уелс, за да бъде домакин на тайна среща с Мейджър в Хайгроув през 1991 г., на която те обсъждат отстраняването на кралицата. След това Чарлз се опитва да вербува Блеър като съюзник, за да защити бъдещето си и да му проправи пътя да се ожени за Камила, малко след общите избори през 1997 г.
Мейджър написа в писмо до Daily Telegraph „Това ще бъде дълбоко нараняване за едно семейство, което все още скърби човека, върху чийто живот е основана цялата драма. Netflix може да приема мнението, че всяка публичност е добра реклама. Но ги уверявам, че не е – най-вече когато не се зачита паметта на тези, които вече не са живи, или се поставят думи в устата на тези, които все още са живи, но не са в позицията да се защитят. Разбирам, че Netflix продължава да отказва да изложи „Отказ от отговорност" в началото на надписите, въз основа на това, че „всички знаят, че това е драматичен сериал". Ако всички знаят, защо да не го признаят? Без подобно действие много милиони по целия свят все още биха могли да бъдат повлияни от вреден и измислен сценарий, който претендира за авторитетност, като е осеян с исторически факти. Измислицата не трябва да се парадира като факт".
Говорителят на Блеър каза пред изданието: „Не би трябвало да е изненада, че това е пълен, тотален боклук."
Миналия месец Netflix постави отказ от отговорност само в описанието на своя трейлър в YouTube за петата серия на The Crown, като каза, че продукцията е „измислена драматизация, вдъхновена от реални събития".
Хитовата драма ще се завърне на 9 ноември и ще включва два епизода, надграждащи до скандалното интервю с Даяна, проведено от бившия журналист на BBC Мартин Башир, според Sun.
Говори се, че предстоящият сериал ще покаже Даяна, изиграна от Елизабет Дебики, говорейки за своя брак с бъдещия крал като „претъпкан"– препратка към сегашната кралица-консорт.
Младият Уилям също ще бъде показан да гледа интервюто на майка си по телевизията, докато е ученик в Итън. Съобщава се, че Чарлз ще бъде показан да крещи и да ругае в отговор на излъчването.
Очевидно се предстои скандал.

Станете почитател на Класа