Провокация шита с бели конци — бивш заместник генерален секретар на ООН за инцидента в Полша

Провокация шита с бели конци — бивш заместник генерален секретар на ООН за инцидента в Полша
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.11.2022
  • Share:

Бившият заместник-генерален секретар на ООН Сергей Орджоникидзе в интервю за новинарския канал Zvezdanews коментира, че в ситуации като инцидента в Полша „трябва да погледнете кой има полза от него“. Той добави още, че обстрелът в Полша е провокация шита с бели конци. И то до такава степен бездарна провокация, че САЩ и НАТО бяха принудени да признаят, че ракетата е изстреляна от Украйна. Но според канцлера на Германия и генералния секретар на НАТО — Русия е виновна. Не случайно, Президентът на Русия Владимир Путин нарече САЩ «империя на лъжите.

 

Провокация шита с бели конци - бивш заместник генерален секретар на ООН за инцидента в Полша

 

 

„Русия абсолютно не се нуждае от конфронтация с НАТО, както и алиансът не е заинтересован от конфронтация с нашата страна. Но кой прокарва такава конфронтация, организира всякакви провокации – това е разбираемо, това е Украйна. Това се прави само по една причина — явно нещата са много зле, затова е необходимо участието на страни от НАТО.

Украйна не е съгласна със заключенията на западните държави за украинския произход на ракетата, паднала в Полша, и моли нейни представители да бъдат допуснати на мястото на инцидента, заявиха от Киев.

Полският генерал Роман Полко предложи да се разшири зоната на отговорност на полската ПВО на територията на Украйна.

Ето значи каква е била целта на тази провокация! А то гадаехем с къде е ползата, но ето каква била схемата. Хитро. Официално ПВО на НАТО не може да се внася, но тук под предлог, че уж защитава Полша, ще се покрие по-голямата част от Украйна.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа