Обърна палачинката: Киевски експерт обясни как украинската ракета е паднала в Полша

Обърна палачинката: Киевски експерт обясни как украинската ракета е паднала в Полша
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.11.2022
  • Share:

Ракета от украинския комплекс С-300 може да е ударила територията на Полша, ако е била изстреляна в преследване на руска крилата ракета, летяща в посока на полската граница.

 

Военният експерт Олег Жданов обясни в своя видеоблог, че това би могло да се случи, ако снаряд, изстрелян срещу ракета, е изпуснал целта си и е продължил да лети към Полша, пише УНИАН.

„Това е най-простото и кратко обяснение защо нашата ракета може да се окаже на територията на Полша“, казва той.

Според експерта, в резултат на загубата на целта, самоликвидаторът е трябвало да работи върху ракетата за ПВО, но по технически причини това не се е случило.

На 15 ноември 2022 г. в Полша падна ракета руско производство, която уби хора. Това се случи по време на мащабната руска ракетна атака срещу Украйна.

По-късно стана известно, че това може да е ракета, изстреляна от украинската ПВО при отразяване на руската атака. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта, че дори това да е вярно, Украйна не е виновна за това, тъй като се е защитавала от удар на агресора.

Украинската страна поиска да допуснат нейни специалисти до мястото на трагедията, за да участват в разследването. Според секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексий Данилов, Киев очаква информация от партньори, въз основа на която е направен изводът, че това е украинска противовъздушна ракета.

 

Станете почитател на Класа