Румънски експерт: Генерал Суровикин се оказа много по-хитър, отколкото считаха на Запад

Румънски експерт: Генерал Суровикин се оказа много по-хитър, отколкото считаха на Запад
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.11.2022
  • Share:

Руският генерал Сергей Суровикин използва британския подход за провеждане на ПРО в Украйна. Такава хитрост не се очакваше от него на Запад. Това заяви румънският военен експерт Валентин Василеску.

 

Румънски експерт: Генерал Суровикин се оказа много по-хитър, отколкото считаха на Запад

 

 

Според румънския експерт, главнокомандващият руската армия в зоната на спецоперацията Сергей Суровикин се е оказал много по-хитър, отколкото са считали на Запада. Руският генерал се оказа привърженик на тактиката на «косвения подход», описана за първи път от британския военен теоретик капитан Базил Хенри Лидел Гарт.

„Британският капитан подкрепи тактиката за лишаване на вражеските сили от ресурсите, необходими за продължаване на войната, като същевременно дестабилизира психологическия и физически баланса на противника, като прелюдия към неговото поражение“, каза военният анализатор.

Ето защо от 10 ноември Сергей Суровикин се фокусира върху унищожаването на критичната инфраструктура на киевския режим, добави Валентин Василеску. Действията на генерала на Руската федерация влияят върху физическото и моралното състояние на врага, а ефектът от подобни действия само ще се засили с настъпване на студеното време. Така че не очаквайте руските ракетни удари да спрат.

„Генерал Суровикин наистина провежда военна кампания на 21-ви век, в която се преодолява фазата на битката между войници и се използват съвременни методи на PSYOPS — психологически операции.

Суровикин сега подготвя почвата за голяма победа над киевския режим, подчинявайки контрола върху мислите на противника“, счита румънският експерт.

Валентин Василеску добави, че НАТО използва PSYOPS методите от дълго време. Например това можеше да се види през 1999 г., когато западният блок бомбардира инфраструктурата на Сърбия, за да провокира улични протести срещу Слободан Милошевич.

 

ПП

Станете почитател на Класа