Нов рекорд по заболели от COVID-19 в Китай

Нов рекорд по заболели от COVID-19 в Китай
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2022
  • Share:

Броят на заразените с коронавирус в Китай за денонощие бележи нов рекорд, съобщиха днес властите, които се опитват да ограничат разпространението на вируса чрез строга изолация, масово тестване и ограничаване на пътуванията, съобщават Франс прес и БТА.

 

 

Този брой надхвърля рекордните 29 390 нови случая за денонощие от средата на април, когато мегаполисът Шанхай (третият по брой на населението си град в света) беше в локдаун, а жителите му не можеха да пазаруват храна и нямаха достъп до медицински грижи.

Китай, с население над 1,2 милиарда души, е единствената голяма икономика в света, която все още се опитва да спре разпространението на вируса, като затваря цели градове и налага строга карантина на хората, които са били в контакт със заразени.

В последните дни китайската столица преживява епидемичен взрив, какъвто не е имало от началото на епидемията от ковид. Десетки жилищни блокове бяха поставени в локдаун, а компаниите преминаха преобладаващо на дистанционна работа.

Пекин съобщи вчера за близо 1500 нови случая (предимно безсимптомни) при 22 милиона жители. Такова равнище в столицата не е било достигано от началото на пандемията, но то е съвсем ниско според международните критерии.

Отново затворени училища, ресторанти и магазини, страх от нови карантини - голяма част от жителите на Пекин вече са изтощени психически от ограниченията, често неясни и променливи, с продължителност, която никога не се обявява предварително.

Станете почитател на Класа