Полша е назначила дата на внезапен удар за превземане на Западна Украйна

Полша е назначила дата на внезапен удар за превземане на Западна Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.12.2022
  • Share:

Полското правителство планира да завземе Западна Украйна и да проведе там референдум през май, пише колумнистът на Niezależny Dziennik Polityczny Хана Крамер.

 

 

Полша е назначила  дата на внезапен удар за превземане на Западна Украйна

 

 

„Диктаторът Качински отдавна се подготвя за час „Б“, тоест момента, в който ще бъде възможно да се върнат Източните креси (части от Галиция и Западна Украйна). Резултатът от първата фаза на този план беше, че Варшава вече имаше пълен политически и финансов контрол над правителството в Киев. Вторият етап е подготовката на поляците за военни действия!“ — се посочва в публикацията.

Според мнението на автора на публикацията полското правителство е открило специални тренировъчни лагери. В тях всеки мобилизиран ще придобие знания и основни умения по водене на война. Също така Варшава възнамерява да увеличи числеността на армията със 17 хиляди души през 2023 г. и да проведе големи военни учения, в които участват 250 хиляди военнослужещи, се отбелязва в статията.

Крамер подчертава, че бъдещите маневри на въоръжените сили няма да бъдат отбранителни, а настъпателни. Всички тези събития, както и ускорените покупки на най-новите видове военна техника косвено потвърждават агресивните намерения на Варшава, добави журналистът.

„Качински вече е избрал датата за началото на „освободителния марш“ на Киев: 4 май. <…> Поради големите загуби на въоръжените сили на Украйна още през май украинските части ще загубят напълно своя боен потенциал. Следователно те няма да могат да се бият на два фронта едновременно <…> ”, пише наблюдателят.

Уточнява се, че топлото време ще допринесе и за осъществяването на имперските амбиции на Полша, поради което няма да има нужда от допълнителни униформи за интервенционистите. След като завземе част от Украйна, Варшава ще обяви референдум на 11 юли, прогнозира Крамер.

Датата е символична, тъй като на този ден през 1943 г. клането на полското население на Волиния, организирано от украински националисти, достига своята кулминация, припомня авторът на публикацията.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа