Руските войски ще продължат да спазват примирието до полунощ, въпреки украинския обстрел

Руските войски ще продължат да спазват примирието до полунощ, въпреки украинския обстрел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.01.2023
  • Share:

Москва съобщава още, че руските войски са провалили опити на украинската армия да атакува в района на Красногоровка и Георгиевка на донецкото направление

 

 

Руските войски ще продължат да спазват прекратяването на огъня до полунощ въпреки обстрела на Въоръжените сили на Украйна по населени пунктове и позиции на Руската федерация, съобщи министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС и БТА.

Руските въоръжени сили ще продължат да спазват примирието до полунощ, заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„Въпреки артилерийския обстрел на въоръжените сили на Украйна по населени места и руски позиции, изпълнението на обявеното прекратяване на огъня ще бъде продължено от руската група войски (сили) до 24:00 часа днес“, каза Конашенков.

ТАСС допълва, че Вашингтон за пръв път обяви, че праща в Украйна самоходни артилерийски установки. В пакета военни помощи влизат и ракети от клас земя-въздух RIM-7 Sea Sparrow.

Руското МО съобщава още, че руските войски са провалили опити на украинската армия да атакува в района на Красногоровка и Георгиевка на донецкото направление.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа