Била ли е претърсена раницата на шестгодишния, прострелял учителката?

Била ли е претърсена раницата на шестгодишния, прострелял учителката?
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    15.01.2023
  • Share:

Администраторите в училище във Вирджиния, където шестгодишно момче простреля учителката си, са разбрали преди стрелбата, че детето може да е имало оръжие, но не са намерили 9-милиметровия пистолет, въпреки че са претърсили раницата му, каза началникът на училищната система.
Учителката, Абигейл Цвернер, на 25 години, беше простреляна в гърдите, като получи наранявания, които първоначално се смятаха за животозастрашаващи. Състоянието й се е подобрило и се съобщава, че е в стабилно състояние.
Седмица след стрелбата, полицията каза, че не е била информирана за сигнала преди стрелбата. Кели Кинг, говорител на полицейското управление в Нюпорт Нюз, каза, че известно време след стрелбата полицията е научила чрез своето разследване, че училищен служител е бил уведомен за евентуален пистолет в началното училище в Ричнек преди стрелбата на 6 януари.
Мишел Прайс, говорител на училищния район на Нюпорт Нюз, отказа да коментира изявлението на полицията. Тя каза „Обикновено, когато училищните служители получат информация за потенциално оръжие или друга контрабанда в училище, ако информацията е конкретна за конкретен ученик или конкретна класна стая, тогава започва търсенето. Не мога да коментирам дали може да са извършени други претърсвания, освен факта, че началникът е споделил, че раницата на ученика е била претърсена и нищо не е намерено по това време".
Управителят Джордж Паркър каза на онлайн среща с родители в четвъртък, че поне един училищен администратор е бил уведомен, че момчето може да е имало оръжие, преди шестгодишното дете да простреля учителката.
Шефът на полицията Стив Дрю каза, че момчето е донесло пистолета в училище в раницата си. Прайс каза, че не й е било казано къде училищните служители смятат, че е бил пистолетът, когато раницата на момчето е била претърсена.Тя отказа коментар на въпроса кой е съобщил, че момчето може да има оръжие и дали училищните власти е трябвало да предприемат допълнителни мерки, след като оръжието не е открито в раницата му.
В четвъртък председателят на училищния съвет на Нюпорт Нюз, Лиза Сърлес-Лоу, каза, че районът ще инсталира метални детектори във всички училища, като се започне с Ричнек. Стрелбата е станала, докато Цвернер е преподавала. Властите казаха, че не е имало предупреждение и борба, преди шестгодишното момче да насочи пистолета към Цвернер.
Родител на друго дете в класа обаче каза, че учителката е била ранена, след като е поискала да конфискува оръжието от детето, което е показало пистолета в клас. Това допълнително заплете случая.
Дрю определи стрелбата като умишлена. Съдия ще определи какво следва за детето, което е настанено в лечебно заведение след спешна мярка за неотклонение. Дрю каза още, че детето е използвало пистолета на майка си, който е закупен законно. Не е ясно как е получило достъп до оръжието. Според закона на Вирджиния, оставянето на зареден пистолет на място, достъпно за дете под 14 години, е престъпление.

Станете почитател на Класа