Володимир Зеленски поиска от Запада самолети и ракети с голям обсег

Володимир Зеленски поиска от Запада самолети и ракети с голям обсег
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.01.2023
  • Share:

Бързите действия и броят на доставените танкове са жизненоважни за Украйна, подчертава президентът

 

 

Бързите действия и изпращането на достатъчно танкове към Украйна са ключови за отбраната на Киев срещу Русия, заяви в сряда вечерта украинският президент Володимир Зеленски.

Във вечерното си видеообръщение той каза, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и е призовал за доставки на ракети с голям обсег и на самолети като допълнение към ангажимента на Съединените щати и Германия да предоставят на страната му модерни бойни танкове.

Русия, която преди почти година нахлу в Украйна, определи решението за танковете като опасна провокация.

"Ключът сега е бързината и количеството. Бързите действия за обучение на нашите военни. Скоростта на доставка на танкове за Украйна. Количеството на логистиката за танковете. Трябва да сформираме такъв „танков юмрук“, такъв „юмрук на свободата“, след ударите на който тиранията няма да се надигне отново. Можем да го направим заедно. Колкото по-голяма отбранителна подкрепа получават нашите герои на фронта от света, толкова по-бързо ще приключи агресията на Русия и толкова по-надеждни ще бъдат гаранциите за сигурност за Украйна и всички наши партньори след войната", посочи украинският президент Володимир Зеленски.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа