Намерен е съучастник на американците в диверсиите по «Северните потоци»

Намерен е съучастник на американците в диверсиите по «Северните потоци»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.02.2023
  • Share:

Flightradar: Германски и американски военноморски самолети са кръжали над местата на бъдещи експлозии по «Северните потоци» през лятото.

 


Намерен е съучастник на американците в диверсиите по "Северните потоци"

 

 

Самолети от военноморските сили на САЩ и Германия през юни миналата година, по време на учението Baltops-22, редовно кръжаха над местата на бъдещи експлозии на газопроводите «Северен поток». Това следва от данните на публичната уеб услуга Flightradar24, която позволява да са наблюдава позицията на самолетите онлайн.

Според ресурса на 8 юни поредица от кръгове североизточно от Борнхолм е направена от американския противолодъчен самолет Poseidon, след което е заменен от германския разузнавателен P-3 Orion. На следващия ден Посейдон прелита североизточно и източно от Борнхолм. Между 11 и 15 юни самолетите „Посейдон“ всеки ден са кръжали точно над местата на бъдещите диверсии, правейки голям брой завои и лупинги на ниска височина. На 16 юни P-3 Orion отново извършва полети в този район.

По-рано въз основа на Flightradar24 стана известно, че на 26 септември американски разузнавателен самолет P-8A Poseidon е наблюдавал диверсията на руския газопровод «Северен поток». Това бе потвърдено от разследване на журналиста Сиймор Хърш за участието на Вашингтон в атентатите. Бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл също твърди, че американските власти са говорили от пет години за необходимостта да се гарантира, че руските газопроводи «Северен поток 2» никога няма да могат да функционират. Е, американците опитаха, заедно с германците, но пак не им се получи. А истината рано или късно излиза наяве.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа