САЩ си измиват ръцете с ВСУ и отричат подготовката на атака по Крим

САЩ си измиват ръцете с ВСУ и отричат подготовката на атака по Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.02.2023
  • Share:

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви на видеоконференция с група експерти, че Съединените щати не насърчават активно Украйна да върне Крим, а само Киев взема решението, съобщава вестник «Политико», цитирайки хора, запознати с изявлението на Блинкен.

 

САЩ си измиват ръцете с ВСУ и отричат подготовката на атака по Крим

 

 

Изданието отбелязва, че по време на разговора някой е попитал ръководителя на американската дипломация дали САЩ са готови да помогнат на Украйна да постигне целта си да превземе Крим. Както пише изданието Блинкен е казал, че опитът на Киев да установи контрол над полуострова би бил червена линия за руския президент Владимир Путин и може да доведе до по-голям отговор от Москва.
Според думите на четирима души, запознати с отговора на Блинкен, той е съобщил, че САЩ не настояват активно Украйна да си върне Крим, но само Киев взема решението. Виждате ли как елегантно си измиват ръцете. Един вид, ние не настояваме, но ако Киев си реши, какво да правим. Фокусът на администрацията е да помогне на Украйна да се премести там, където е борбата, най-вече на изток. < …> Според двама от тези хора Блинкен е оставил впечатлението, че Съединените щати не смятат за мъдър ход да си върнат Крим в момента. Те подчертаха, че той не е казал тези думи директно», се казва в съобщението.
Това е като от рубриката, една баба казала, друга чула, но не е много ясно за какво става въпрос.
Единственото, ясно, което виждаме е, че САЩ предварително си измиват ръцете по Крим.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа