Великобритания е обучила 10 000 украински военни доброволци през 2022г.

Великобритания е обучила 10 000 украински военни доброволци през 2022г.
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

Великобритания обяви в навечерието на годишнината от руската инвазия в Украйна, че е помогнала за обучението на 10 000 украински доброволци, съобщава БТА.

 

 

В рамките на специализираната операция "Интерфлекс" украински новобранци преминават през интензивна петседмична подготовка, в която изучават международните закони на въоръжените конфликти, тренират водене на окопна война и бойни действия в градски условия, упражняват се в боравене с оръжие и стрелба и се учат да оказват първа помощ и да работят с експлозиви.

Програмата включва инструктори от различни страни, както и експерти от британската армия, а обучението се води на различни места в Обединеното кралство.

Британското министерство на отбраната покани медиите да наблюдават операцията на неуточнено място в Северна Англия.

Курсът има за цел да укрепи "бойния дух" на украинците и да им даде умения за воденето на ефективна борба и оцеляване, заяви високопоставен офицер.

Участниците в него нямат почти никакъв опит и преминават обучение, подобно на това, през което преминават запасняците от британската армия. Този обучителен курс обаче е преработен така, че да отрази реалността на войната в Украйна, и в него участват войници от въоръжените сили на Украйна, които вече са се сражавали там.

"Опитваме се да направим условията на подоготовката възможно най-реалистични, близки до това, срещу което ще се изправят в Украйна", заяви ефрейтор Шон Картър от Кралския полк на принцесата на Уелс. Миналата година обучихме 10 000 души, а тази искаме да обучим още 20 000, добави той.

Станете почитател на Класа