Кулеба: Статиите за саботажа на "Северен поток" са координирана акция

Кулеба: Статиите за саботажа на "Северен поток" са координирана акция
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.03.2023
  • Share:

Германският журналист Холгер Щарк, автор на разследване във в. "Ди Цайт", реагира на думите му: „Не, г-н министър, няма координация между медиите, никакви сведения за работата на другите.

 

 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба нарече "координирана акция" медийните публикации, обвиняващи "проукраинска група" в извършване на саботаж на газопроводите "Северен поток"в интервю за Bild am Sonntag. 

Германският журналист Холгер Щарк, автор на разследване във в. "Ди Цайт", реагира на думите му: „Не, г-н министър, няма координация между медиите, никакви сведения за работата на другите. С голяма симпатия към борбата на Украйна ще кажа, че това е само независима журналистика, която се основава на различни източници без политическа дневен ред", написа той на страницата си в Туитър.


"Когато три вестника публикуват статии на една и съща тема в продължение на два дни, това е координирана акция. Те наблягат на различни аспекти, но нито един от тях не твърди, че украинското правителство стои зад това или че изобщо е знаело“, каза Кулеба, цитиран от ТАСС.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа