Спасителите ще помогнат за превозването на жителите на наводнените райони от Херсонска област в други региони

Спасителите ще помогнат за превозването на жителите на наводнените райони от Херсонска област в други региони
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.06.2023
  • Share:

Жителите на наводнените райони на Херсонска област при необходимост могат да бъдат изпратени в други региони на Руската Федерация. Заместник-началникът на Министерството на извънредните ситуации Анатолий Супруновски, съобщи, че ведомството е организирало работа по поддържане на животоосигуряването на населението.

 

 

Спасителите ще помогнат за превозването на жителите на наводнените райони от Херсонска област в други региони

 

 

Жителите на наводнените райони на Херсонска област при необходимост могат да бъдат изведени в други региони на Русия. Това съобщи заместник-началникът на Министерството на извънредните ситуации Анатолий Супруновски. В самия регион са създадени 63 центъра за временно настаняване, които са предназначени за 5 хиляди души.

„Непрекъснато следим ситуацията. Ако те бъдат запълнени, тогава ще се организира работа за извозване на хора в други региони на Руската Федерация“, каза той.

Общо над 4000 души са евакуирани досега от наводнените зони. Повече от 500 от тях са разпределени в три центъра за временно настаняване, организирани в Геническа горка, Железни порт и Скадовск. Специалистите на министерството организираха цялата необходима работа за поддържане на живота на населението в зоната на наводнението.

„По разпореждане на Президента на Русия президент Владимир Путин Министерството на извънредните ситуации е организирало цялата необходима работа за подпомагане на населението“, каза той.

Заместник-министърът добави, че служителите на Министерството на извънредните ситуации помагат за евакуацията на жителите. В аварийната зона работят над 670 души и над 220 единици техника.

Министерството на извънредните ситуации на Русия публикува ново видео от работата на спасителите в наводнените райони на Херсонска област.

Спасени са 1534 души, от които 154 деца. Евакуирани са 5133 души.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности..

 

ВИДЕО: https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2023/06/mchs.mp4?_=1

A.Z

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа