Песков: спасителите работят самоотвержено в Херсонска област, даже под обстрели

Песков: спасителите работят самоотвержено в Херсонска област, даже под обстрели
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.06.2023
  • Share:

Министерството на извънредните ситуации на Русия продължава да оказва помощ на населението на Херсонска област, пострадало от наводнението след разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа.

Повече от 300 души, включително 70 деца, са били евакуирани през последните 24 часа. В следващите 24 часа е планирана работа на аеромобилни групи на руското министерство на извънредните ситуации, които включват 45 души и 18 единици техника, включително 11 плавателни средства.

 

 

Песков: спасителите работят самоотвержено в Херсонска област, даже под обстрели

 

Прес-секретарят на руския лидер Дмитрий Песков отбеляза самоотвержената работа на спасителите в Херсонска област. Той отбеляза, че основната им задача е да помагат на хората.


Песков: спасителите работят самоотвержено в Херсонска област, даже под обстрели

 

Спасителите работят самоотвержено в района на Херсон след взрива на Каховската водноелектрическа централа, включително на фона на продължаващия обстрел на ВСУ. Това заяви прес-секретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков.

Нашите спасители работят самоотвержено. Сложността се състои в това, че на редица места трябва се налага да се работи в условията на продължаващи обстрели от страна на Украйна. Това усложнява работата. Основната задача, знаете, е спасяването на хората, както винаги нашите спасители изпълняват самоотвержено“, каза той.

Дмитрий Песков отбеляза, че доклади от там непрекъснато се получават от президента, а спасителната група продължава да се разполага в засегнатите райони

Повече от 14 хиляди къщи в 15 населени места в Херсонска област бяха наводнени след взрива на Каховската водноелектрическа централа изввършен от ВСУ.

Освен това Националният парк «Нижнеднепровски», пет гробища, болница и детска градина се оказаха под вода, съобщиха от службите за спешна помощ. 23-ма души са ранени, те са с хипотермия и наранявания. Още 29 души са хоспитализирани, уточни министърът на труда и социалната политика на региона.

Спасени са 1534 души, от които 154 деца. Евакуирани са 5133 души.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности..

 

ВИДЕО: https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2023/06/1m.mp4?_=1

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа