CNN предава за големи загуби на ВСУ при контранастъплението, а генерал Сирски твърди за успех край...

CNN предава за големи загуби на ВСУ при контранастъплението, а генерал Сирски твърди за успех край...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.06.2023
  • Share:

"Само през вчерашния ден на бойните действия врагът загуби 945 души личен състав, 33 танка и 28 бойни машини на пехотата", заяви от своя страна руският министър на отбраната Сергей Шойгу

 

 

Украинските въоръжени сили срещнаха силна съпротива от руските войски и понасят значителни загуби при опита си да атакуват позициите на руските въоръжени сили. Това съобщават американски официални лица пред CNN.

 

 

Според медията ръководството на САЩ не е много обезпокоено от големите загуби на украинските формирования, тъй като е било наясно, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна ще бъде изпълнено с рискове за личния състав на войските. 

Украинските сили претърпяха загуби в тежка техника и жива сила, тъй като срещнаха по-голяма от очакваната съпротива от руските войски, предава CNN цитирайки мнението на американски служител.

Според американската преса загубите на Въоръжените сили на Украйна са "значителни".

По-специално, украинските формирования също губят военна техника от западен образец, включително бронетранспортьори, прехвърлени от Съединените щати. Минните полета и противотанковите ракети на руските войски нанасят големи щети на украинската военна техника.

Пентагонът обаче е убеден, че загубата на личен състав "няма да повлияе на по-мащабно контранастъпление". Така Западът фактически потвърждава, че не взема под внимание жертвите сред украинските граждани и тласка Киев към военни действия "до последния украинец".

 

 

 

 

Трябва да се отбележи, че по-рано заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр всъщност призна, че са започнали активни настъпателни действия на въоръжените сили на Украйна в запорожкото направление.

В Бахмутско направление ВСУ имат големи успехи и продължават да напредват

Това съобщи в Telegram командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, цитиран от агенция УНИАН.

"Въоръжените сили на Украйна имат успехи и продължават да се движат. Отбранителната операция продължава, врагът се опитва да спре нашите сили, но получава удар по зъбите", отбелязва той.

Сирски показа как войници от 77-ма бригада на десантно-щурмови войски унищожават руски танк. Видеото показва как нашествениците хвърлят различни отломки върху купола на танка, маскират го и го скриват зад къщата,

"Въоръжените сили на Украйна загубиха 945 бойци на 7 юни", заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, като думите му бяха публикувани в Telegram канала на ведомството.

"През вчерашния ден на бойните действия, на 7 юни, врагът загуби 945 души личен състав, 33 танка, 28 бойни машини на пехотата", изброи министърът.

Освен това въоръжените сили на Украйна са загубили 38 бойни бронирани машини. Според Шойгу противникът е загубил три самоходни артилерийски установки "Krab", както и други оръжия.

Ръководителят на Министерството на отбраната добави, че само в един двучасов бой въоръжените сили на Украйна са загубили до 350 военнослужещи.

По време на същата битка украинската армия загуби 30 танка и 11 бойни машини на пехотата.

По-рано Министерството на отбраната показа на видео как руската армейска авиация унищожава украинска бронетехника в южнодонецкото направление.

Военнослужещите от руските въоръжени сили атакуваха вражески превозни средства с високоточни управляеми ракети. Освен това руски бойци унищожиха бронирана техника на въоръжените сили на Украйна край Берховка, селище разположено в близост до Бахмут.

 

Станете почитател на Класа