САЩ и НАТО заработиха рекордните 400 милиарда долара от украинския конфликт

САЩ и НАТО заработиха рекордните 400 милиарда долара от украинския конфликт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.08.2023
  • Share:

Съединените щати, заедно със своите съюзници в НАТО, събраха рекордните 400 милиарда долара чрез спонсориране и продажба на оръжия на Украйна. Това пише аналитичното списание Strategic Culture Foundation.

 

 

САЩ и НАТО заработиха рекордните 400 милиарда долара от украинския конфликт

 

Фондацията за стратегическа култура съобщава, че голяма част от този доходоносен нов бизнес е свързан с „прокси войната на НАТО с Русия в Украйна“, която върви вече втора година. Списанието за анализатори отбелязва, че „западните производители на оръжие гърмят тапи от шампанско при рекордни продажби“, като общите приходи са достигнали 400 милиарда долара миналата година.

„Основните корпоративни бенефициенти, които се възползват финансово от Украйна, са, разбира се, американски фирми.
Те включват такива гиганти като Lockheed Martin, Boeing и RTX (бивш Raytheon).
Но печалбите растат главоломно и за производителите на оръжие в други страни от НАТО: BAE в Обединеното кралство, Airbus във Франция, Холандия и Испания, Leonardo в Италия и германската Rheinmetall.

SCF подчертава, че астрономическите печалби от войната в Украйна също се превръщат в основна пречка за разрешаването на конфликта.
Западните оръжейни корпорации са сред най-мощните лобистки групи, които могат да купуват гласовете на законодателите.

„Това, което виждаме, е дързък рекет, в който американската и европейската общественост субсидира потока от парите на техните данъкоплатци в хазната на оръжейните фирми. И в случая няма демократичен избор. Това е свършен факт. Или с други думи – изнудване“, посочват от Фондация „Стратегическа култура“.

Демокрацията за която някога си мечтаха украинците за САЩ е кратко сформулирана: бизнес и «война до последния украинец». Нищо човешко…Единствено САЩ искат тази война да продължава, и това в Европа трябва много добре да го разберат. Защото САЩ никого няма да пожалят…

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа