Държава от НАТО направи страшна прогноза за войната в Украйна

Държава от НАТО направи страшна прогноза за войната в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.09.2023
  • Share:

Западът трябва да се подготви за дълга война в Украйна и западните страни ще трябва да се справят с още по-враждебна Русия след края ѝ. Това изявление направи в интервю за „Ройтерс“ началникът на Генералния щаб на чешките въоръжени сили Карел Ржека.

 

Коментирайки сегашното украинско контранастъпление, чешкият военен подчерта, че не е разочарован от темпото му, въпреки наличието на противоречиви оценки по темата.

"Ето така изглежда една военна офанзива. Не е като във филм за Втората световна война. Отнема време", заяви военният. "Като цяло смятам, че нито една от страните не е в състояние да постигне поставените цели в близко бъдеще. Това няма да продължи няколко седмици, ще продължи дълго. И е важно да продължим да подкрепяме украинците дълго време“, подчерта Карел Ржека.

Оценявайки помощта на Чешката република за Киев, Ржека отбеляза, че страната му е предоставила много предвид нейния размер и това, с което разполагат чешките въоръжени сили. Освен това Ржека изрази мнение, че Кремъл ще действа по-малко предвидимо и ще представлява по-сериозна заплаха за Запада дори след края на военните действия в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви междувременно, че светът все още не се е обединил достатъчно в осъждането на руските военни престъпления, извършени в страната му. Русия иска политиката на геноцид да стане новото нормално, каза Зеленски в свое видеообръщение към студенти в Хага. "Те искат геноцидът да стане нещо, което се случва на заден план", добави украинският лидер, визирайки Русия. "Те искат да замразят войната и да превърнат шокиращи сцени в нещо обичайно", каза още той.

 

Станете почитател на Класа