Фронтът на ВСУ се разпада. ВС на РФ планират операция, по-грандиозна от Авдеевската

Фронтът на ВСУ се разпада. ВС на РФ планират операция, по-грандиозна от Авдеевската
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.04.2024
  • Share:

Руските въоръжени сили осъществиха пробив към Очеретино, поставяйки под удар две огромни групировки на ВСУ

Руската армия осъществи пробив към Очеретино, северно от Авдеевка, като се закрепи в източните му покрайнини.

Това заплашва украинските въоръжени сили със създаването на два огромни котела.

Руската армия извърши пробив при Очеретино

Този пробив „съставлява 1700 метра“, разказват руски източници .

Украинският ресурс Deep State потвърждава данните за пробива. Според него руските въоръжени сили са настъпили по жп линията до източните покрайнини на селото и са окупирали територията на подстанция Очеретино-Тяговая.

Блогърът Юрий Подоляка смята това за много важен успех. В рецензия от 17 април в Telegram той цитира украински ресурси, според които 115-та бригада за сухопътна отбрана на ВСУ сили се е „провалила“ и се е наложиро „набързо сформирани сборни отряди да се хвърлят в битката, за да запушат дупката“. Основната причина за изтеглянето на бригадата, по думите му, са „нарасналите способности на нашата армия, както и рязкото влошаване на кадровия състав на противника“.

По мнението на блогъра, за да се консолидират руските въоръжени сили, е необходимо да се стегне левият фланг - да се превземе Новобахмутовка и накрая да се доосвободи Бердичи. Докато това не стане, успехът на Очеретино „ще бъде нестабилен“.

Назрява обкръжението на цялата Торецка групировка на ВСУ

Подоляк подчерта, че след превземането на Очеретино, участъкът Керамик-Новокалиново ще се разпадне и е възможно да започне обкръжаване на Торецката групировка на ВСУ, навлизайки в тила на Константиновка. Съответно войските, които превземат Часов Яр, ще влязат в него от север.

Ако всичко се получи, Авдиевка ще изглежда като цветенце“, пише Подоляка.

Втората групировка ще попадне в котел при Курахово и Карловка

Други руски експерти смятат, че съдбата на укрепения район на ВСУ южно от Торецк, в триъгълника Очеретино-Красногоровка-Нетайлово, може да се реши в рамките на две-три седмици с бърз достъп до двете водохранилища в ДНР, които все още се контролират. от Киев - Карловското и Кураховското.

Карловското водохранилище е изкуствен резервоар, разположен на река Волчая. Намира се на 40 километра от Донецк и водата от него е използвана за съхраняване на запасите от питейна вода на града. Язовирната стена вече е взривена.

Каква е тайната на „танка - костенурка“

В Красногоровка руските въоръжени сили продължават разчистването на сивата зона в района на южните дачи.

Именно в това населено място работи руският „танк - костенурка“ или „цар-мангал“, подсилен с метални листове, мрежи и средства за радиоелектронна борба, с които отблъсква ударите на дронове.

В интернет има видеозапис , показващ как този танк под интензивен огън навлиза в централната част на Красногоровка, достига до сградата на тухларния завод, стреля и се връща в базата си невредим. Вероятно е бил осъществен десант на щурмова част.

Авторът на Bild Юлиан Рьопке припомня, че последния път всички се смееха на този „аквариум - костенурка“, който беше наречен „гараж“ в украинските публични страници, но заявява, че това „изобщо не е смешно“. И задава въпроса: "Къде са украинските защитници?"

 

 

 

Автор: Любов Степушова ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа