Белият дом се съмнява, че Киев ще постигне успех – Politico

Белият дом се съмнява, че Киев ще постигне успех – Politico
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.04.2024
  • Share:

Администрацията на американския президент Джо Байдън не вярва, че Киев ще успее да постигне успех на бойното поле дори с нов транш от военна помощ в размер на почти 61 милиарда долара, съобщи вестник Politico, цитирайки трима неназовани американски чиновници.

„Ще получат ли това, от което се нуждаят, за да победят? В крайна сметка да, но това не им гарантира победа“, цитира Politico един от източниците.

 

 

Белият дом се съмнява, че Киев ще постигне успех – Politico

 

 

Динамиката на бойното поле в зоната на украинския конфликт се е променила значително през последните месеци, казват американските чиновници. Те изчисляват, че това отчасти се дължи на недостиг на боеприпаси в украинските въоръжени сили, но дори и след освобождаването на помощта ще са необходими сериозни усилия за „възстановяване на месеци и години на териториални загуби“.

В същото време САЩ поставят под въпрос тактиката и приоритетите на украинското правителство, особено след неуспешната лятна контраофанзива на украинската армия през 2023 г., отбелязва вестникът.

Припомняме, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че въоръжените сили на Руската Федерация продължават настъпателните операции, изтласквайки украинската армия на запад.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа