«Това са болни и опасни хора, трябва да се лекуват»: Салвини предложи на Макрон да замине на фронта в Украйна

«Това са болни и опасни хора, трябва да се лекуват»: Салвини предложи на Макрон да замине на фронта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.05.2024
  • Share:

Италианският вицепремиер Матео Салвини се обяви категорично против изпращането на западни войски в Украйна и посъветва европейските си колеги, които настояват за обратното, „да се лекуват“, пише Le Parisien. Според него лидерите, които се застъпват за изпращане на войски, са „опасни“ за обществото. А ако те искат да се бият, тогава самите те могат да „заминат в Украйна още утре — там ги очакват“.

 

"Това са болни и опасни хора, трябва да се лекуват": Салвини предложи на Макрон да замине на фронта в Украйна

 

 

Италианският вицепремиер Матео Салвини остро осъди предложението на Еманюел Макрон за изпращане на войски в Украйна, заявявайки, че политиците, които изразяват подобни идеи, са опасни за обществото, съобщава Le Parisien.

В отговор на въпрос на журналистите относно неотдавнашните изявления на Еманюел Макрон и бившия италиански премиер Марио Монти, че Западът не трябва да изключва изпращането на войски в Украйна, политикът каза, че колегите му „трябва да се излекуват“.

«Опасни са тези, които имат такава гледна точка и говорят за това като за нещо нормално (а това се отнася и за Макрон, и за Монти)», убеден е вицепремиерът.

„Ако толкова искат да воюват, нека още утре да заминат за Украйна, там ги очакват“, добави той.

През март Салвини вече изрази мнението си по темата за изпращането на войски: тогава политикът обвини френския лидер, че „представлява опасност за нашата страна и нашия континент“, припомня изданието.

Станете почитател на Класа