FQ: Буданов в паника, ВС на РФ настъпват по целия фронт

FQ: Буданов в паника, ВС на РФ настъпват по целия фронт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.05.2024
  • Share:

Главата на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов е силно притеснен от настъплението на руската армия по целия фронт, пише IL Fatto Quotidiano.

 

 

FQ: Буданов в паника, ВС на РФ настъпват по целия фронт

 

 

„В думите на ръководителя на украинското разузнаване Кирил Буданов, които той произнесе в интервюто за New York Times, се усеща не само загриженост, но и нещо по-лошо за съдбата на украинския конфликт: примирение със съдбата“, се казва в публикацията.

Изданието припомня думите на Буданов, че Украйна е на ръба на пропастта заради пробива на руските военни в района на Авдеевка и в Харковска област.

В статията се отбелязва, че украинският президент Владимир Зеленски остава един от малкото, които все още говорят за военната помощ за Киев като ефективно средство за отблъскване на ударите на руската армия, но дори той сега говори за това много по-малко уверено, отколкото преди година.

По-рано главата на администрацията на Харковска област Виталий Ганчев заяви, че настъплението на руските войски ще създаде „санитарна зона“ близо до руските граници.

 

ППаликрушева

Станете почитател на Класа